17/4/24

Estimar és un exercici natural extraordinari que dóna sentit a la vida i ho fa tot entenedor

© PERQUÈ ENS COSTA TANT ESTIMAR?

ESTIMAR... I DEIXAR-NOS ESTIMAR!

En una cosa estarem tots d’acord i és que sense amor tot és més depriment i desolat i el camí de la vida resulta penós i pesat. Tot i saber-ho, no acabem d’incorporar-lo al nostre dia a dia.

És que no sabem com fer-ho o se’ns fa difícil sentir-lo, expressar-lo? Potser serà que ens fa vergonya manifestar-lo?

L’amor és un atribut essencial de l’ésser humà i un factor imprescindible per a gestionar la nostra vida i les relacions amb els altres

Amb amor tot és possible i admirable. L’amor és una eina indestructible i poderosa. Res no pot oposar-s’hi. És la clau que obre totes les portes, el combustible que ho posa tot en marxa.

L’amor és una energia inesgotable que dóna llustre a la vida, que omple de goig l’ànima i ens empeny vers les fites més esponeroses.

Si estàs mancat d’amor, tot el què puguis fer poc t’aprofita. Sense amor vas despullat, desarmat. Els entrebancs de la vida se’t fan feixucs, irresolubles.

Per damunt de les riqueses, més enllà de cap poder i a l’abast de tots els cors, és el més gran dels tresors que no pots deixar de conrear.

Un gran do que ho mou tot en aquest món. Més en dónes, més en tens. Una font de sentiments de la que pots gaudir i de la que no pots prescindir.

Com accedir a aquest gran poder? On trobar-lo? Què ens cal fer per connectar-hi?

En tu mateix pots experimentar-lo: Apreciant-te, consolant-te, comprenent-te, perdonant-te...

Assolint aquests trets personals et serà molt fàcil fer-los extensius als altres i començar a fruir del goig que se’n deriva i la serenor que t’aporta.

Estimar és quelcom bàsic i podríem dir innat en l’ésser humà i per això els controladors de torn de sempre han mirat d’enterbolir-lo, de menystenir-lo, donat que no el poden combatre de cara.

L’amor és el lubricant per a greixar totes les relacions humanes i és l’ingredient que ens fa veure tot el que hi ha al món (animals, plantes, rius i muntanyes...) com una part nostra.

Ens sentim formant part d’una totalitat curulla de meravelles al nostre abast. Una totalitat que té la seva pròpia idiosincràsia i que s’interrelaciona en un equilibri perfecte.

La comprensió de sentir-se integrat en el gran misteri de la vida proporciona una sensació de plenitud i benestar inigualables.

Estimar és un exercici natural extraordinari que dóna sentit a la vida i fa entenedores totes les qüestions que d’altra forma se’ns escaparien.

O així m’ho sembla

___________________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 17 abril 2024  

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà a l’enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/

 

No hay comentarios: