15/2/23

La humilitat ha de presidir la nostra vida perquè a la Vida hi estem de prestat

© LA HUMILITAT                                      

PER DAMUNT DEL NOSTRE PODER INDIVIDUAL HI HA UN ASPECTE CABDAL: LA HUMILITAT

Nosaltres com a éssers espirituals som capaços de tot però és l’esperit el qui es manifesta, per tant hi estem supeditats. Ell marca el pas. Nosaltres “entitat humana” acceptem seguir-lo o no.

Si ho fem, estem a les seves mans, en el bon sentit de la paraula, guiats i protegits. Si volem anar a la nostra, llavors estem a mercè de tots els vents i sense cap garantia.

Convenint que estem formats per cos i esperit, la mediació de la nostra ànima fa, podríem dir, d’intermediària entre ambdós components de la nostra “entitat humana”. Ella és qui ens inspira en la pràctica i ens aconsella des del cor.

Sembla complicat però només cal ser-ne conscients i acceptar-ho. La vida és un joc en el que regeixen unes regles que hem de respectar.

En uns temps desgavellats, en plena situació de canvis existencials es fa difícil conjuntar tots els aspectes a tenir en compte per a una vida satisfactòria i enriquidora.

D’entrada ens cal observar amb detall tot allò que hi està implicat: emocions, pensaments, desitjos, creences, coneixements, expectatives, entrebancs, influències, inseguretats...   

Hem de reconèixer que els factors afectats són nombrosos i més que n’hi podríem afegir però només es tracta de veure l’envergadura del repte per a poder-lo encarar amb garanties d’èxit.

Segur que si apliquéssim allò que se’n diu “despejar la ecuación” els aspectes quedarien molt reduïts però primer hem de contemplar-los tots, més n’hi hagin per tal d’anar ben encaminats en la tasca.

Una primera actuació seria posar en ordre tots els aspectes (segons la seva importància) i així podríem aclarir una mica la qüestió. Per exemple: Creences, emocions, expectatives, desitjos, coneixements, inseguretats, influencies, entrebancs.

Per tant del que hem de tenir més cura és d’allò en el què creiem doncs és la base de tot el demés. Però, com disposar d’unes creences sòlides i confiables?

Una fórmula per equipar-se amb unes bones creences és fer cas de tot allò que ens “ressoni” i escoltar la nostra intuïció (i seguir-la)

Davant la infinitat de factors que ens poden influir a la vida sembla molt adient sintetitzar la cerca amb aquesta fórmula, esbandint totes les demés influències (informacions, opinions, consells)

En tot hi pot haver quelcom d’aprofitable, però no podem abastar-ho tot i fer-ne la tria adequada per a nosaltres i, a més, ens dispersem amb una pèrdua innecessària d’energia i tranquil·litat.

Resumint: Centrem-nos en unes creences que ens ressonin, que ens facin sentir bé i concentrem-nos-hi. Llavors, fluïm amb la vida i siguem amatents al què ens fa arribar per a respondre-hi com cal.

L’objectiu de viure és molt simple: VIURE.

El què hi puguem anar afegint són detalls que varien d’un ésser a l’altre: Estimar, gaudir, aprendre, crear, compartir, il·lusionar-se... en fi, el què vulguem: cantar, ballar, pintar, escriure...   

Recordem que en nosaltres hi ha l’ésser que experimenta la vida a través del vehicle del nostre cos i del qui emana tot el poder del què disposem per a tot el què ens proposem i per a superar tots els entrebancs.

Per això, acabo tal com he començat: La humilitat ha de presidir la nostra vida perquè a la Vida hi estem de prestat

___________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 15 febrer 2023   

AQUEST TEXT PUBLICAT EN CASTELLÀ A:  https://masacriticaconsciente.blogspot.com/2023/02/la-humildad-debe-presidir-nuestra-vida.html

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: