20/8/21

Sense por de les errades engeguem noves idees, proposem-nos nous camins

© LA INQUIETUD DEL MOMENT

Està en risc, més que la vida, l'anhel de viure

La situació general degenera de forma accelerada. Els esdeveniments no fan més que confirmar les pitjors expectatives. La descomposició del Sistema és fa cada cop més evident. No per més previsible que fos deixa de ser una font d'angoixa creixent.

La manca d'horitzó de la forma de vida actual provoca l'immens esglai anímic que s'afegeix a les dificultats concretes de l'atur, la minva de drets socials, la reducció d'ingressos, la desinformació… Davant l'engany continuat i la corrupció establerta, el ciutadà se sent com un nàufrag enmig d'una tempesta paorosa.

No s'hi guanya gaire assenyalant culpables, demonitzant sistemes, clamant justícia. Està en risc, més que la vida, l'anhel de viure. Per que no es tracta de sobreviure, sinó de gaudir de la vida. Recuperar esperança, alimentar confiança, fomentar convivència són factors prioritaris per a reconstruir un altre estil de vida.

El panorama que es desplega al voltant nostre encongeix l'ànima i desferma el plor. És un terratrèmol que tot ho esfondra. La devastació que ens aclapara no ens deixa esma per a res. Com encarar la dura realitat? Deixem-nos sentir el desconsol per tot el que hem perdut; per tot el que podia haver estat i no ha pogut ser.

Siguem compassius amb nosaltres mateixos quan pensem en allò que potser no vam fer prou bé i que ha contribuït a la desfeta general. Deixem que flueixi la pena i el desencís. Buidem-nos de tristors i retrets. I una vegada ben plorats i consolats, aixequem-nos i mirem tot el que podem fer. I com fer-ho, ben diferent de com fins ara ho hem fet.

Si d'alguna cosa ha de servir la patacada que hem rebut és per a no repetir errades. Hem après a un preu molt alt la finitud de les coses. S'imposa doncs viure amb senzillesa, amb gratitud, amb pau. Compartir, intercanviar, donar, estimar… quins reptes més adients per a una nova forma de viure!

Si ens sembla massa dura la proposta, preguntem-nos on ens ha portat el competir, lluitar, enganyar i què vam fer per assolir el benestar del que gaudíem. Ens el vam trobar, ens el van donar per atrapar-nos quan els fèiem falta i ara ens el treuen quan ja no ens necessiten. Els vam donar la nostra llibertat a canvi d'un plat a taula. Molt barata els hi vam vendre i ara ens n'adonem o encara no?

Ens han tan malacostumat que ens sentim impotents, inermes, incapaços de fer res pel nostre compte. Vinga endavant que com més tardem més dur serà! És hora d'assumir el repte. És el moment d'agafar les regnes de la nostra vida. No ens calen dirigents, cadascú és el seu propi director.

Sense por de les errades engeguem noves idees, proposem-nos nous camins. Confiats en les  nostres forces, aixequem-nos des de zero i construïm un món més bell.

No ens espanti la gran tasca per que es ben al nostre abast. Podem fer de la nostra vida una font inexhaurible per que: El cel és nostre límit !



NOUS CAMINS

---------------------------------------------------------------------

Joan Martí – 20.08.2021

elcamidelavida@gmail.com

Publicat en aquest bloc el 13/6/2012

 

No hay comentarios: