PÀGINES MONOGRÀFIQUES

17/10/12

Aquesta petita victòria els empeny a continuar construint i reivindicant el fet col·lectiu que representa Can Piella.



Suspenen temporalment el desallotjament de Can Piella

Mentre no es resolgui el recurs que ja s'havia presentat, gràcies a la mobilització popular

Després de les activitats realitzades en defensa del projecte durant el darrer cap de setmana, amb el suport decisiu de diverses organitzacions i un gran nombre de persones, el Jutjat de Cerdanyola ha suspès temporalment l' ordre de desallotjament de la masia Can Piella (Vallès Occidental) mentre no es resol el recurs presentat per alguns membres de l'associació. Aquesta petita victòria suposa un respir per als estadants que, lluny d'acomodar-los els condueix a reafirmar-se en la "necessitat i factibilitat d'un canvi social profund, cap a una societat basada en el treball col·lectiu en comptes d'en la competència", tal com s'assenyala en el comunicat que han fet públic avui.

Aquest dimarts, 16 d'octubre, els iaioflautes de Barcelona, Sabadell, Montcada i Reixac i Santa Perpètua de Mogoda van acudir als Jutjats de Cerdanyola del Vallès a sol·licitar al Jutge que revoqués la decisió de desallotjar la masia de Can Piella. Un cop allí se'ls va comunicar la suspensió temporal de qualsevol ordre judicial de desallotjament, mentre el jutge estudia el recurs que ja havien presentat els membres de la Associació.

Des de Can Piella valoren aquesta decisió com una victòria de les idees que el projecte reivindica. Des del treball col·lectiu i des de la solidaritat, en 10 dies han pogut bastir "una maquinària de pressió popular, que ha demostrat que és possible fer front als interessos d'entitats tan poderoses com el Grupo Alcaraz". Aquesta petita victòria els empeny a continuar construint i reivindicant amb més determinació el fet col·lectiu que representa Can Piella.

De fet, i de dret, no ha estat revocada la decisió de desallotjament cautelar, tal com es pretenia. La masia de Can Piella i el projecte social que s'hi realitza encara estant amenaçats per un procés judicial que en qualsevol moment pot tornar a decretar-ne el desallotjament. Per als membres de l'Associasció, cal tenir en ment, fins i tot, "la possibilitat que aquesta decisió sigui una maniobra per esperar a que es refredi la situació, sobretot en la dimensió mediàtica".

D'altra banda, més enllà de la revocació del desallotjament cautelar, entenen que qualsevol resolució favorable al Grupo Alcaraz, ja sigui per la via penal o per la civil, estaria fent prevaldre els interessos especulatius i lucratius d'uns pocs per sobre de la voluntat de gestió col·lectiva dels recursos.

En tercer lloc, per a la gent de Can Piella és imprescindible recordar que el camí de Can Piella, com el de molt altres col·lectius que comparteixen les idees amb aquest, continuarà "sent abrupte mentre no es produeixi un canvi de model social". La societat actual, basada en la competència a tots els nivells (entre empreses, entre països, entre persones...) i la jerarquia, "ha de ser reemplaçada per una societat basada en el treball col·lectiu i la solidaritat, on ningú estigui per sobre dels altres". D'altra banda, la crisi actual, que afecta totes les dimensions de la nostra societat, continuarà agreujant-se.


La mobilització del cap de setmana

Aquest passat cap de setmana s'ha dut a terme l'#AcamPiella, 3 dies d'accions per reivindicar "l'ús col·lectiu de la terra i el patrimoni" i demanar la continuïtat del projecte que, des de fa més de tres anys, es desenvolupa en aquesta masia del segle XVI.

Un cop acabada la manifestació del dissabte 13 d'octubre, que va recórrer els carrers de la Llagosta i de Montcada i Reixac, amb una assistència de mès de 250 persones, es va fer un judici popular, que va comptar amb la participació de grups locals.

Després, unes 150 persones van acampar als voltants de la masia per demanar al Jutjat número 3 de Cerdanyola del Vallés la retirada del desallotjament cautelar (en procés penal), justificat en la privació del dret d'ús de la masia al Grup Alcaraz i el reconeixement que s'hi duen a terme activitats socioculturals. La masia, no obstant això, portava 12 anys abandonada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario